Make Skateboarding great again

Rasmus Kongeflippet tager bladet fra munden og inviterer via Facebook til møde om Dansk Skateboardunion i morgen kl. 16-16.30 i Royal.

Rasmus har lagt en dagsorden op for det 30 min lange møde:

• Udviklingen af Danmarks Skateboard Union

• Nyhederne fra samarbejdet med Sveriges skateboard forbund

• Nyhederne om OL skateboard set fra et dansk perspektiv

• Støtte mulighederne for lokale klubber, foreninger, organiseringer

• Danmarksmesterskaberne i skateboard 2017

• Mm.

Det er klart at en organisation som dansk skateboardunion, der vil repræsenterer danske skatere får en del opmærksomhed fra danske skatere.  Der rejser sig, da også en masse spørgsmål, der kunne være interessante at få svar på ved mødet i morgen.

Skateboarding er blevet en OL-disciplin og derfor skal Danmarks Idrætsforbund som national olympisk partner arbejde for, at der kan stilles hold i Tokyo om fire år. Man kan selvfølgelig spørge om DIFs er forpligtigelser skal være styrende for om vi skal have en union eller ikke. Men når DIF er forpligtiget af IOC, så vil der nok komme et skateboard specialforbund i en eller anden form, der kan repræsenterer skateboarddanmark i tokyo.  Om vi vil det eller ej.

Men hvor stor en del af den danske skatescene vil det  reelt repræsentere? I Rasmus´ vedtægter er det kun skateboardsporten, der skal fremmes. Det vil sige konkurrenceelementet. Det er egentligt lidt paradoksalt, at mødet ligges oven i en konkurrence, og dermed tvinger folk til at vælge at deltage i konkurrencen eller i mødet. Men derudover, så er konkurrenceelementet vel kun en mindre del af skateboarding. Hvad med crewet på Jarmers, i parken, i Laden og i Skørping, der ikke har skatet en konkurrence siden never?

DIF opfører overordnet set ikke faciliteter, men de sikrer, at internationale regler overholdes. Det betyder i en håndboldkontekst, at de ikke bygger en idrætshal, men de sikrer, at håndboldbanen er præcis 20x40 meter, hvis den skal bruges til konkurrencer. Det giver også mening i forhold til skateboardunionens vedtægter, der siger, at unionen skal påse, at vedtagne love og bestemmelser for skatersporten, såvel nationale som internationale, bliver respekteret. Hvad betyder det for skateboarding?

Ifølge Rasmus har der gennem flere år foregået et samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) omkring etableringen af en skateboardunion. Ligesom der ifølge Rasmus er et samarbejde med det svenske modstykke.  Hvem er ellers med i Danmarks skateboard Union og hvem er medlemmer?

Skateboard.dk har flere gange forsøgt, at få Rasmus i tale om, hvad der sker i unionsarbejdet. Rasmus har dog ikke ønsket at udtale sig. Det bliver derfor interessant at høre, hvad der kan offentliggøres på mødet i morgen.

Vi håber , at der kommer et referat, som bliver offentligt tilgængeligt.

Så alle de der hellere vil skate StreetMasters også kan læse, hvad fremtiden vil bringe.